2016 Donau, Melk

Vanuit Esztergom zoeven gaan we stroomopwaarts, langs de Donau richting Györ, om daarna via diverse landstraten net onder Sopron de grens over te gaan bij Deutschkreutz. Een bijna verlaten grensovergang. Hier laten wij voor het eerst onze paspoorten zien en vraagt de vriendelijke beambte of we een fijne vakantie hebben gehad en of we samen reizen. Prima, nog een hele fijne reis verder. Dat is andere koek dan 20 km file…en een paar uur wachttijd.

Door Oostenrijk rijden we richting Wenen en door het Wienerwald naar de omgeving van de plaats Melk in Wachau.

s1700017

Midden in de Wachau bevindt zich de wereldberoemde abdij van Melk – een van Oostenrijks imposantste en bekendste barokke bouwwerken. Je vind er ook veel historische kunstschatten.

In 1089 schonk markgraaf Leopold II een van zijn burchten aan Benedictijnse monniken uit Lambach. Sindsdien wordt hier geleefd en gewerkt volgens de regel van Benedictus. Het klooster groeide uit tot het geestelijke en culturele centrum van de deelstaat Niederösterreich.

Is1700015n de Wachau rijden wij naar Aggsbach. Hier zou een camperplaats zijn nabij een restaurant. Als de GPS zegt dat wij er zijn, staan we voor een prachtig hotel en restaurant, maar niet die plaats die in het boek is beschreven.

Dus op zoek naar de manager van deze onderneming. Hij wijst naar een mooi gazon voor het restaurant en of dat voor ons een goede plaats zou zijn.

s1700025De overnachting is dan gratis, maar nuttig alstublieft de maaltijd bij ons. We waren het snel eens en vonden het een prachtige plaats, met eveneens weer een blik op de voorbij stromende Donau.s1720025 We hebben er overigens heerlijk op het buitenterras gegeten bij een ondergaande zon.

Gerelateerde afbeeldingBij de terugreis natuurlijk wel de Stift in Melk bezocht.

De kerk is zo overweldigend met goud bewerkt dat het niet mooi meer is.

De gebouwen aan de buitenkant zijn werkelijk prachtig.

Daarna via een deel snelweg en een deel helemaal binnendoor via het prachtige Bayrensche landschap naar Laudau aan de Isar.

s1720001Onderweg rijden we door de enorme velden waar de hop wordt verbouwd. Een heeel erg belangrijke grondstof. Blijkbaar is deze streek en de grond daar bijzonder voor geschikt

s1710049Op de feestplaats van het stadje is genoeg ruimte voor een paar campertjes.

Omdat het binnendoor rijden best leuk is, soms ook stijl en soms ook smal, een beetje veel tractoren, maar wel heel gevarieerd en mooi rijden kiezen we hier opnieuw voor en komen tegen de avond in Würzburg aan. s1720010Daar zoeken we naar de camperplaats van Erwin Hymer World. Omdat wij binnendoor reden en er opnieuw een wegafsluiting is [de zoveelste], zien we plaats bijna liggen en toch… net niet.

We rijden terug naar de autobahn en arriveren een uurtje later op de plaats van bestemming. Het is een drukte van belang. Het is een enorm groot service/verkoop punt van diverse soorten campers en accessoires.s1720017

Na wat rondkijken in de showroom besluiten we toch nog maar jaar door te gaan met ons Ducatootje.

Zo gezegd, zo gedaan en op de donderdagmorgen nemen we de snelweg richting Walbeck in de omgeving van Geldern. s1730011Een prachtig rustige camperplaats, waar we ook al eerder geweest zijn. Toen zeiden we “hier komen we nog eens terug, dan gaan we fietsen”. Dat zeggen we nu weer!.

De laatste dag van deze vakantie is gekomen. De laatste kilometertjes worden ook probleemloos afgelegd. Het is een heerlijke vakantie geweest met een overgroot deel warm tot zeer warm weer. Veel zon, veel gezien, gedaan en beleefd. Wie meer wil weten moet dat laten horen. Er zijn nog veel meer foto’s en verhalen komen vanzelf.

s1730001En als je het inmiddels niet meer ziet zitten, te veel teksten, te veel foto’s en je ook nog iets anders te doen hebt..? Zet dan de zaak eens op z’n kop, dan ziet het leven er ineens allemaal anders uit. Kom op zeg … wel volhouden hoor. Neem er de tijd voor. Veel plezier, werkze.

Tot een volgende reis, wie weet wanneer en waarheen?