2016 Moezel, Piesport

Piesport is de eindbestemming voor vandaag. We rijden vandaag lekker “binnendoor”. Er waren twee routes berekend door de navigator. De snelste en de kortste. Die laatste is gekozen. We hebben tijdens de reis dan ook elk dorpje gezien en in een dorp was het ook nog slingeren om uiteindelijk een zo’n recht mogelijke lijn van start tot bestemming te krijgen. Als er dan ook nog omleidingen zijn vanwege werkzaamheden dan begrijp je wel dat we er een gehele dag over hebben gedaan om 350 kilometer af te leggen.Wel leuk en zo kom je nog eens ergens.

Ook het laatste stuk door de noordelijke Hünsruck is erg mooi. En dan tot slot een prachtige afdaling naar het Moezeldal. De wolken zie je dan in het dal hangen. Helaas was er vandaag geen zon maar wel af en toe regen. Ook in Piesbroek had het de gehele dag geregend en aan de omgeving te zien was dat niet de enige dag geweest.

Moed houden want de weervoorspellers had het helemaal fout. Juist vandaag had het droog moeten zijn en daarna regen. Nu geeft de meteo juist droog weer op voor de komende dagen. Hoe mooi kan dat zijn?

s1820018Het ziet er nog donker uit als we onze route de volgende dag gaan fietsen. maar het kan niet zo donker zijn of wij zien de noten onder de veel aanwezige notenbomen liggen. Omdat het gewoon leuk is om ze te zoeken besteden we daar wel wat tijd aan. We rijden vandaag naar het oosten, naar Bernkastel-Kues om daarna via de noordoever weer naar Piesbroek te rijden.

Onderweg komen we ook nog enkele historische wijnpers vloeren tegen waar de druiven in grote stenen bakken werden uitgeperst met de blote voeten. Restanten van die kelders zijn hier terug gevonden uit circa 300 ja Veel plezierar na Chr. We maken er een leuk dagje van en bij terugkomst worden de noten uitgezocht, zo nodig schoongemaakt en gedroogd. Hopelijk smaken ze straks goed! Aan de rechterzijde van deze blog vind je een link met heel veel informatie over het bewaren en drogen van noten, recepten enz.

Morgen doen we hier nog een rondje, maar dan juist naar het westen, richting Neumagen. Hopelijk blijft het weer meewerken, want dat was nog heel prima voor bijna november.

In de wijngaarden wordt tot ’s avonds laat gewerkt. Er hangen nog best veel druiven aan de ranken. Daarna moet alles nog worden nagelopen en als laatste moet er gesnoeid worden.

Vanaf begin oktober is dat voor de wijnboeren een spannende en erg drukke tijd. Maar ze doen het niet voor niets. Dan mag je het vocht uit de wijnflessen best wel waarderen,

Morgen is de op een na laatste vakantiedag van dit jaar. Er zijn veel verschillende reizen gemaakt, van Oost-Duitsland Vorpommeren en Saksen-Anhalt en Thüringen. Daarna Spanje gevolgd door de Bodensee, Oostenrijk en Hongarije en tot slot de Moezel en Elzas. s1760067Een hele onderneming. We hebben ons geen moment verveeld. Veel prachtige zaken gezien en beleefd en heel bijzonder, het was voortreffelijk weer. Dank wie daarvoor alle dank toekomt!!

Nu gaat het Ducatootje voorlopig weer op stal. In de was gezet, alles weer veilig gesteld, afgetapt, ingesmeerd enz. Bedankt voor het meelezen en meebeleven. Hopelijk vonden jullie het ook leuk en misschien weer tot het volgende jaar.

s1840050