2018 Dordogne

Op donderdag 30 augustus vertrekken wij naar Bergerac. Ooit, heel lang geleden hebben we hier op doorreis eens één nacht gestaan. We herkennen er helemaal niets meer van. Het is druk in de stad en uiteindelijk kom ik via allerlei smalle straatjes bij de camping.

IMG_1886

Er is nog plaats genoeg op de camping.  Helaas is de receptie weer gesloten tussen 12.00 en 15.30 uur. Als je in de morgen rond 09.00 uur vertrekt dan arriveer je vaak in die periode. Ik ben misschien de enige die dit nog steeds erg lastig vindt.

Bergerac ligt in het gedeelte Périgord Pourpre. Het purper verwijst naar de druivenstreek waar de bladeren in de herfst paars verkleuren.

IMG_2093

Vrijdag hebben we de stad bekeken, van boven naar beneden en van links naar rechts. Een gezellige stad met ook veel fraaie vakwerkhuizen.

IMG_2038

 

Het oude recollectenklooster is inmiddels ingericht als wijnopslag, proeverij en verkoop bedrijf. De kloostergang is nog wel te bekijken. In het midden staat een nog eeuwen oude Annapauwlona boom.


Aan de noordkant van de stad zie je de Notre Dam, net buiten het centrum. Er staan nog diverse andere grote kerken en verder zijn er natuurlijk heel veel eet en drink gelegenheden.

Veel naamsbekendheid heeft de stad gekregen door Cyrano, ook al heeft hij hier nooit één stap gezet.

IMG_1923

Hij werd in 1619 in Parijs geboren en is na een schedelboring in 1655 in Sannois overleden. Toch zijn er voor dit heerschap in Bergerac twee standbeelden neergezet als dank voor de gratis reclame…

Tot slot, gewoon een leuk autotootje…

IMG_1978