2018 Hornbach

Nog even geduld. Dit is het laatste verhaal van deze rondreis. Na een rustige overnachting in Lamarche vertrekken we verder naar het noorden. We rijden via Bitche, maar die plaats staat vierkant vol, dus nu naar Hornbach. Dan zijn we al weer in Duitsland.

Screen Shot 09-16-18 at 02.31 PM

In deze grensstreek worden, aan de Franse kant, worden de plaatsnamen in het Duits geschreven en spreekt men ook die taal. De afgelopen oorlogen zijn de oorzaak dat gebieden nog al eens wisselden.

In Hornbach blijven wij een paar dagen staan. We staan er rustig, maar het is aardig vol. Overigens een prachtige plaats, met allerlei voorzieningen voor € 8,- per nacht. Daar kunnen ze in Nederland nog wel wat van leren, qua voorzieningen en qua kosten. In Nederland vechten de exploitanten van campings en camperplaatsen elkaar de plaats uit omdat er volgens de campingeigenaren oneerlijke concurrenten plaats vindt. Nu speelt er eigenlijk maar één belang dat is geld. Campers hebben meestal alleen een staanplaats nodig, af en toe schoon water en het is fijn om het afvalwater goed kwijt te kunnen. De rest wordt vaak als luxe gezien en niet echt noodzakelijk. Maar goed, er zijn er ook die altijd en alleen op een camping willen staan. Ook prima natuurlijk. Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar … het wordt wel heeel veeeel drukker met deze campers..

803-20180909_135423Er zijn vanuit Hornbach een groot aantal fietsroutes, prima aangegeven en rustig om te rijden. 831-20180910_135934

Er is een omvangrijk natuurgebied wat je kan doorkruisen.

Heel soms is een bord weg of wat verdraaid en dan fietsen wij natuurlijk verkeerd. Hooguit rijdt je dan 10 km om. Dat hebben wij natuurlijk.

813-20180909_151646Nu is het hier heuvelachtig, maar het fietsen verloopt met wat elektrische hulp prima!

Zo komen we na drie overnachtingen in Hornbach op het punt om naar huis te rijden. Op de terugweg nog langs “Schijndel”, waar een paar onderdelen voor de camper willen scoren. Er gaat soms wel eens wat kapot, wordt geleend of anderszins. Geen grote zaken gelukkig, hooguit lastig. De volgende week wacht weer een aantal artsenbezoeken. Daarna hopen we toch weer nieuwe plannen te kunnen gaan maken.

Bedankt voor het meelezen en graag tot een volgende keer  😉