2018 Île d’Oléron

Inmiddels is het maandag morgen 27 augustus. Ik ga proberen om te rijden. De koppeling indrukken zou wel moeten gaan .. Gelukkig is alles goed, stevig verbonden. Het gaat redelijk. Hoopvol voor de komende periode, ook al is met enkele beperkingen. Lopen in het zand kan ik voorlopig wel vergeten en zwemmen dus ook.

Screen Shot 09-13-18 at 07.24 PMWe zijn onderweg naar een ander eiland d’Oléron. Helemaal aan de noordwest punt van het eiland is een camperplaats voor 175 campers. Als we er aankomen halverwege de middag is deze plaats driekwart vol.

Dus nog ruimschoots plek voor ons ducatootje. Een super plek.

Als eerste gaan we deze dag een stuk fietsen [en dat lukte prima] en de Vuurtoren bekijken. Deze is zwart-wit gekleurd in plaats van de vaak voorkomende rood-wit kleuren, wel apart.

IMG_1775

Saint Denis d’Oleron is een klein toeristenplaatsje, weinig winkels zijn om boodschappen te doen. Als je strandkleding zoekt of visgerei kan je hier wel terecht. Er is een groot tij verschil en bij laag water is het misschien wel een kilometer lopen voordat je de waterlijn bereikt. Er zijn erg veel mossel en oesterkwekerijen. Vele mensen zoeken bij laag water kokkels en andere schelpdieren.

Wat een wereld van verschil bij hoogwater. Dan is er een smal zandstrand en liggen de strandgasten hutjemutje…

Het is vandaag 28 augustus. Het fietsen gaat gelukkig goed. We maken een ommetje over de kop van het eiland en rijden door een gebied met viskwekerijen.

IMG_1831

Prachtige vogels kan je zien in de omgeving tussen La Douhet en Saint Georges d’Oleron. Het is mooi helder weer met een temperatuurtje van 30 graden ..

Ook de volgende dagen genieten we van diverse fietsrondjes. Leuke routes met diverse mogelijkheden om verschillende kleinere plaatsjes te bekijken.

IMG_1807

Eén ding hebben deze plaatsjes in ieder geval gemeen, er is elke dag in de morgen markt en dat is wel handig want er zijn in de dorpen nauwelijks winkels voor de dagelijkse boodschappen.

IMG_1789

Na deze intense kennismaking vertrekken we naar de Dordogne.