2018 Lamarche sur Saone

We vertrekken uit Saint Pourçain sur-Sioule zonder gebruik te maken van de aanwezige services. Door het grote aantal campers wat vanaf deze camperplaats gelijktijdig wenst te vertrekken zijn er lange wachttijden. Ook is hier een voorziening die ons wat ingewikkeld lijkt.

762-IMG_2837

Hoe het schoonmaken precies gebeurd is wat duister en vindt plaats in een gesloten kast. Geheel automatisch en zonder “menselijk handelen” … je mag er alleen geld in gooien. Zoveel vertrouwen heb ik even niet in deze techniek. Onderweg vinden we wel een plek, in heel veel dorpen en steden zijn hier camperplaatsen met service voorzieningen.

Zo gezegd, zo gedaan. Nu kunnen we gelijk Montoldre noteren als prachtige plaats om te overnachten en eens wat rond te fietsen. Staat dus weer op de lijst …😎
Vanuit deze plaats rijden we door, zoevend over de landwegen van Frankrijk, door naar Lamarche sur Saone. In het dorpje is op zich niet zoveel is beleven. Er is inmiddels nog één bakkerij aanwezig en een kroegje.

Verder is alles gesloten, staat leeg en is soms al in verval geraakt. Jammer! Als je boodschappen wil doen moet je naar een grotere plaats. Daar vind je nog de bekende, grotere supermarkten.

769-IMG_2853

Hier nog een fragment van de kaart van de gereden route in het noord-oosten van Frankrijk, onderweg naar Bitche [F] of Hornbach [D]

Screen Shot 09-16-18 at 01.53 PM

 

Nog wat reisinformatie; we hebben deze rondreis, vanaf Arras tot Hornbach, met uitzondering van een klein stukje bij de brug over de Seine bij La Havre, binnendoor gereden. Geen tol, geen snelwegen. Zelfs N-wegen zijn grotendeels genegeerd.

Dat geeft wel eens lastige situaties, maar het is goed gegaan. De routeplanner gaf bij Limoges dat er een kortere weg was, dus reden wij heerlijk dwars door het centrum en komen dan in het voetgangersgebied. De herberekening van de route gebeurd gelukkig erg snel…

Ook de kleine Franse dorpjes kenmerken zich vaak door smalle straatjes, haakse bochten en éénrichtingsverkeer. Natuurlijk kom je er altijd wel uit. De spiegels van het Ducatootje inklappen kan soms geen kwaad om te voorkomen dat de boodschappen die voetgangers dragen, er aan blijven hangen.. Dan moet je wel de tijd hebben maar dat is geen probleem. We houden rekening met het gegeven dat wij een een gemiddelde snelheid van 40-50 km per uur, inclusief pauzes enz. kunnen afleggen.

Morgen gaan wij weer verder, blijf je nog meelezen?