2018 Saint-Pourcain sur Sioule

Zijn de gebeurtenissen van 10 juni 1944 in Oradour sur Glane weer een beetje bezonken? Dan gaan we nu richting het noord-oosten van Frankrijk met nog twee tussenstops voordat we in Saarland [D] zijn.

723-IMG_2743

De reis wordt vervolgt en later op de dag komen aan in Saint-Pourcain sur Sioule een plaats in de bekende wijnstreek tussen 721-IMG_2737Clermont-Ferrand en Moulins in.

Er is daar een oude camping ingericht is als camperplaats. Deze plaats loopt kort na onze aankomst stampvol. Het is een gratis staanplaats, dus dan weet je het wel.

In de naastgelegen rivier de Sioule, zien we de beverrat en ook nog een ijsvogeltje. Het is helaas niet meer mogelijk om goede foto’s te maken omdat het al aardig donker aan het worden is.

De volgende morgen bezoek we het stadje. Niet bijzonder groot, maar typisch Frans, leuk om te verkennen en gelijk wat foto’s te maken.

Het is vandaag al weer 6 september en tijd om de verdere reis naar huis een beetje in te plannen. Eerst de kaart eens opgezocht.

763-IMG_2839

De kortste weg nemen we in ieder geval niet. Het plan is om bij redelijk mooi weer via de Vogezen en/of Jura te rijden. We zijn toch in de buurt … Wordt vervolgt.