2019 España en Portuguesa

De regen klettert tegen het raam, de wind giert om het huis… Het wordt tijd plannen te gaan maken om naar een warmer oord te vertrekken. Om een start te maken heb ik informatie verzameld voor de eerste periode. We gaan niet wachten op de zomer, want dan moet je zeker niet naar deze streken afreizen.

Ik ga jullie weer op de hoogte houden van de ontdekkingen en belevenissen. Als er plaatsen of gebeurtenissen zijn die wij niet mogen gaan missen, laat het dan maar weten!!!. Dat is wel zo leuk. Gaan jullie weer mee reizen de komende periode?

Globale planning Spanje en Portugal

Spanje is een land met uitersten. Dat spreekt ons wel aan. Bekende toeristische streken liggen in de omgeving van Madrid en natuurlijk langs de kust, maar de mooiste streken liggen toch in het binnenland. Dit jaar reizen we naar het westelijke deel van Spanje om daarna via het meest zuidwestelijke deel van Spanje naar de Portugal te rijden. De route wordt daarna vervolgt langs de westelijke kust van Portugal tot boven Lissabon om daarna weer via het binnenland van Spanje naar de Spaanse Pyreneeën te rijden. Tot slot trekken we door het midden van Frankrijk weer naar Nederland.

De Meseta, de uitgestrekte hoogvlakte waar Madrid op ligt, is historisch gezien het centrum geweest van waaruit de Spaanse koningshuizen hun rijk regeerden. Aan de noordkant van de Sierra de Guadarrama vindt je de beroemde paleizen en kloosters waarin deze rijke geschiedenis zich weerspiegelt: El Escorial en La Granja vormen de culturele bezienswaardigheden van deze landstreek.

Ook qua natuur is er volop actie, de prachtige kloven en canyons van de Rio Duraton met haar Vale Gieren kolonie? Ook het stadje Segovia, een Unesco site, is een bezoek meer dan waard. Aan de grens met Portugal bevind zich de landstreek Extremadura. Hier bevindt zich het Nationaal Park Monfrague waar het heerlijk wandelen is te midden van een karakteristiek Dehesa landschap van verspreid staande steen- en kurkeiken. Hier liggen ook stadjes als Carcares, Trujillo en Guadalupe, thuisplaats van de zwarte Madonna. Het is de geboortestreek van beroemde Spaanse overheersers zoals Pizarro en Cortez.

Als de globale planning wordt gevolgd zijn we rond Pasen in de omgeving van Sevilla waar belangrijke processies worden gehouden. Gebeurtenissen die de moeite waard zijn om van dichtbij mee te beleven.

De rest van de reis is nog zo vaag dat ik nog niets nuttigs over kan schrijven ….

2 gedachten over “2019 España en Portuguesa

 1. We zagen jullie vertrekken en zijn toch wel een beetje jaloers.
  Een hele fijne-,gezellige en veilige reis toegewenst, ga met God!
  Behouden terugkomst.
  Hartelijke groet van
  Bep en Gien Muilwijk

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.