2019 Monfraque

Parque Natural de Monfraque. Net ten zuiden van Plasencia ligt een fraai natuurgebied. Dit park ligt rond de afgedamde Taag. Als je een vogelliefhebber bent, kan je hier je hart ophalen.

Het laatste deel van de reis hier naar toe loopt door de La dehesa. Dat is een heel groot open gebied met steen- en kurkeiken. De eikels worden veelvuldig gegeten door de varkens, die hier lopen. Het vlees van de varkens is een grote lekkernij. We kunnen er van meepraten …

In deze streek en het natuurgebied zien we zeer veel mooie vogels. Op de camping staan veel vogelaars en zijn allemaal bereid om je meer te vertellen en de door hun gemaakte foto’s te laten zien. Ik begin hier niets met mijn compact camera. Jammer, maar het is niet anders, de andere is thuisgebleven. Dat doe ik dus nooit meer …📷. Gieren in diverse uitvoeringen, de blauwkop ekster, zwaluwen, de zwarte wouw, ooievaars, vele soorten roofvogels, en heel uniek, de zwarte ooievaar. We hebben er heel veel gezien en van veel toch nog leuke foto’s gemaakt. Liefhebbers zijn gewaarschuwd. Hier moet je zijn.

De eerste fietsdag gaat naar het dorpje Malpartida de Plasencia. Een mooi plaats tegen de bergen aan. De tweede dag rijden we eerst naar Villareal de San Carlos. Een achttiende eeuwse dorpje wat zich aan het ontwikkelen is tot voor de toerist. Hier kan je routes bekomen om in het gebied te gaan wandelen. Per fiets wordt ernstig afgeraden vanwege de gesteldheid van de paden. We halen een kaart op waar de bekendste vogelsoorten op staan en hun vindplaatsen. Hier spotten we diverse gieren en jawel, ook de zwarte ooievaar.

Een klein blauw vogeltje (heeft nog geen naam bij ons) staat mooi te poseren. De naam wordt gezocht! Wie?

Onze laatste fietsdag is een route over de Via Verde de Montraque.

Een route over een oude spoorlijn van bijna 20 km enkele reis naar La Bazogona. Dit lijkt ons wel wat. Buiten het feit dat hier zeer veel nachtegalen te zien en te horen zijn, is de eindbestemming gewoon een hek. 🚧Verder helemaal niets. Einde fietspad. Gewoon weer zelfde weg terug. Je ziet toch weer heel andere dingen als je terugrijdt. Morgen doen we het weer eens rustig aan, hebben we wel verdiend. Maandag 15 april vertrekken wij richting Merida, iets met Romeinse historie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.