2019 Lagos

Een stadje aan de zuidwest kant van de Algarve is het einddoel geworden vandaag. De eerste kennismaking zijn de zandsteen rotsen aan het strand. Grote uitgesleten gaten maken er een mooi plaatje van.

We staan op de camping in het centrum van de stad. Wel een heel aparte plaats.

Er staan veel vaste bewoners die op de camping hele bouwwerken hebben gemaakt. De “vaste” bewoners behoren tot een groep hippies die nog denken dat ze in de jaren 60 leven. Ik mag ze wel, vriendelijk, maar men leeft wat alternatief. Het is er schoon, maar erg oud, vervallen en het ziet er ondanks het mooie zonnetje, toch troosteloos uit. Er zou een keer echt schoon schip gemaakt moeten worden, dan is er best veel van te maken. Je bent in 5 minuten in het centrum van de stad en zo’n zelfde afstand naar het strand of de haven. We moeten nog afwachten hoe de nacht verloopt met de vele honden die hier rondlopen… Kortom, een uitdaging. Het is weer eens wat anders.

De stad heeft de twijfelachtige primeur dat de ontdekkingsreiziger Nuno Trisao de eerste slaven uit de Sahara verhandelde op een markt. Het is de eerste slavenmarkt in Europa. Een betreurenswaardige periode is hier in het jaar 1441 gestart.

We doorkruisen de stad en nemen er een hele dag voor. Natuurlijk wel eerst nog even langs het strand om schelpen te zoeken … Er is maar weinig gevonden. De meeste zijn kapot. In de stad is het rustig uiteindelijk denken we de gehele stad wel gezien te hebben.e volgende morgen rijden we niet al te vroeg wel, we hebben alle tijd. Na een kort bezoek aan de buurtsuper, rijden we weg. Na een paar kilometer zie ik net voor een rotonde een jonge dame staan springen en zwaaien. Netjes teruggezwaaid natuurlijk 🙋 Op het laatste moment zie ik dat ze mijn aandacht wil trekken door met een tankdop te zwaaien. Dan denk je nog “ze halen echt alles uit de kast…”.

Maar ik vertrouwde het niet. Toch maar even checken of de tankdop van de drinkwatertank er nog op zat en wat denk je “die was verdwenen”. Die lieve jonge dame heeft me willen helpen en me zelfs achterna gereden om mij te attenderen op iets wat ik verloren was…dan denk je toch? We zijn omgekeerd, maar hebben haar niet meer gevonden. Nog even bij de camping geïnformeerd, die wisten van niets, maar hebben me wel geholpen aan een andere dop, zodat we weer verder konden met een afgesloten tank. Nu verder naar Sagres.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.