2019 Cabo de Sao Vicente – Sagres

In de middeleeuwen dacht men dat deze plaats, in het uiterste zuidwesten van Portugal, het einde van de wereld was. De daar aanwezige vuurtoren is nog steeds een belangrijke markering met een bereik van 95 km.

Het gebied wat zich van hier uitstrekt tot Sines, is een prachtig natuurreservaat. We hebben er heel veel vogels en planten kunnen zien. Veel staan er nu in bloei. Na het Ducatootje op de kaap te hebben geparkeerd, zijn we wat rondgelopen in het fort en natuurlijk de uitgesleten, 60 meter hoge kliffen, bekeken.

Het is een toeristische attractie geworden. We rijden nu terug naar Sagres en parkeren de wagen op een hele grote parkeerplaats voor de overnachting.

Hendrik de Zeevaarder heeft op het schiereiland ten westen van de stad Sagres zo rond 1450, een vesting gebouwd. Wij gaan er natuurlijk eens kijken. De plaats waar we overnachten is een grote parkeerplaats er 100 meter bij vandaan. In de vesting vinden we nog een mooie kompasroos gemaakt met kiezelstenen en ook nog de eenvoudige kapel Nossa Senhora de Graca. Bij de zijn door Hendrik gebouwd.

Op het terrein zijn diverse verdedigingswerken gebouwd. De rest van het terrein is een geweldige rotstuin met prachtige bloemenzee en veel vogels.

Na het bezoek aan de vesting bekijken we Sagres met het kleine haventje. Dit stelt niet veel voor, we gaan er wel lekker eten.. dat hebben wij verdiend en de opgedane energie bleken we later wel nog te hebben .

Laat ik het zo zeggen, die overnachting hebben we heel bewust meegemaakt. Het was al wat gaan waaien in de avond, maar rond middernacht brak er een storm los die het Ducatootje danig op de proef stelde. Zeeziek worden in een camper zou zomaar kunnen!! Geen moment stopte het waaien, na dat het hele front was overgetrokken, zo rond een uur of twee, werd het iets rustiger. Bij een volgende bui begon het feest opnieuw. Het leek wel of de camper gesloopt moest worden. Volgens de vooruitzichten gaat het nog drie dagen zo blijven waaien in deze hoek, dat klinkt niet hoopgevend.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.