2019 Zambujeiro do Mar

Vanuit Sagres rijden we langs de kust naar het noorden en komen aan in Zambujeiro du Mar. Het is een rustige, prachtige route en mooi landschap..We hebben hier geen last meer van de wind 🌬️. Na een paar uurtjes komen wij in een echt toeristenplaatsje met een prachtig strand en een mooie kust van zandsteen kliffen. Wat het meest opvalt is variatie van bloemen. Er lopen vele wandelingen door dit gebied en als je hier in de buurt komt, moet je die route zeker een stuk lopen.

We zien een scherpe kale rots schuin uit zee omhoog komen met daarop minimaal 12 ooievaarsnesten. Nu kom je die overal tegen, maar op deze rots in zee hadden we ze, met rondom zout water en veel wind, niet verwacht.

We staan op een prachtige camping waar echt aan alles is gedacht. Zeker aan te bevelen. Tot slot, zoals je in veel Portugese en Spaanse plaatsen ziet, veel niet afgebouwde woningen, flats en bouwplaatsen enz. Alles bouwrijp gemaakt zo 10 jaar geleden en nu overwoekerd en verwaarloost. Jammer, of misschien wel gelukkig. De authentieke plaatsjes verdwijnen snel door de bouw van grote “toeristen steden”.

Na drie dagen bivakkeren in dit gebied vertrekken we op 28 april naar de omgeving van Lissabon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.