2019 Evora en Estremoz

Evora kreeg in de Romeinse tijd, 2e eeuw na Chr. zijn bekendheid. De stad wordt nu bevolkt door studenten en toeristen om de bezienswaardigheden van de oude stad te bekijken.

Een paar blikvangers zijn het enorm lange aquaduct wat nu nog 9 kilometer lang is, enkele prachtige kerken, een dom, een groot klooster en ook verschillende grote pleinen. De marmeren voorganger van de fontein op het Praca do Giraldo op de Grote markt , kreeg als eerste zijn water wat werd aangevoerd door het aquaduct. De temperatuur van de godin Diana, (waar hebben we daar meer over gelezen?), is in 1870 in ere hersteld.

Door omstandigheden was een lopend bezoek vanaf de camping naar Evora niet gewenst. Reden dat we in de ochtend met het Ducatootje naar de stad zijn gereden.

Later in de middag reden we naar Estremoz. Wel hebben we lopend de beide plaatsen bekeken en het kasteel bezocht.


In Estremoz is in het centrum een heel groot marktplein waar je met de camper mag overnachten. We stonden er uiteindelijk met drie wagens om te slapen.

Het plein is sfeervol met rondom prachtige historische gebouwen en gelegenheden te eten en te drinken. Vanuit het centrum is een bezoek aan het kasteel goed te doen. De toren op het kasteel is meer dan 25 meter hoog en herinnerd aan de drie koningen die hem gebouwd hebben. Het bleek de volgende morgen op dit grote plein, een rustige overnachting.

Nu vertrekken we naar Ferraida do Zezere.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.