2019 Segovia en Soria

In Segovia hebben wij het plan de kathedraal en het kasteel te bezoeken. De heenreis was zo boeiend en gevarieerd zodat we wat later in de stad aankwamen. Onze Garmin brengt ons vaak feilloos op de plaats van bestemming, maar kiest echt de kortste weg van A naar B terwijl dat niet is ingesteld … Deze keer reden we dwars door het centrum van Segovia met op één moment, dat ik dacht, als ik deze helling af rijd kom ik nooit meer boven en het is me smal … Dus wilde ik keren op een kruispunt, maar ik mocht niet links of rechts (winkelstraat) en ik reed al op een eenrichtingsweg. Dus weer verder en iedereen had alle geduld. Dus toch de helling af. En dat terwijl ik me echt had voorgenomen nooit meer door een oud stadcentrum te rijden.. Via de rondweg was het hooguit 100 meter verder rijden, maar veeeeel sneller 😁

Naast de arena, vinden we een prima mixed parkeerplaats voor een overnachting. Kortom, we lopen wat later de stad in, maar we hebben wel alle bijzonderheden gezien, alleen voor het alcazar was geen tijd meer om het van binnen te bekijken. Je moet ook nog wat te wensen hebben.

Verrassend mooi was het hoge en lange aquaduct in het centrum van de stad. Gebouwd in de eerste eeuw en tot de 18e eeuw in gebruik geweest.

Vanuit Segovia rijden we de andere morgen via de N110 en de N122 naar Soria. Een prachtige route over verschillende hoogvlakten. Onderweg bekijken we de oude stad El Burgo de Osma en zien verder van zeer dichtbij nog een aantal zeldzame gieren direct langs de weg.

Soria is een kleine stad in Castilië-Leon. Na de prachtige route over de hoogvlakten van midden Spanje parkeren we het Ducatootje langs de Duero, onderaan de stad. We zien en horen zoveel vogels, prachtig. Zelfs kanaries hebben we gezien.

Het grote verschil met nu deze streken te bezoeken of in de zomer, is dat nu zo rustig en stil en nog ongerept is … alles komt tot bloei … er nog weinig toeristen zijn en dat allemaal met een aangename temperatuur van zo’n 22 – 28 graden.

De camper parkeerplaats ligt langs de rivier aan het einde van een doodlopende weg. Heel veel mensen komen er een wandeling maken en om elkaar ontmoeten. Een rondwandeling is mogelijk langs de oevers waarbij we ook gelijk de Emerita de San Saturio bezoeken, een oude kerk gebouwd in en op de rotsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.