2019 Roses

De weg naar Roses is een dubbelbaans weg, alsof je naar de stad rijdt. Het is er druk. In eerste aanzet dacht ik naar een meer afgelegen gebied te rijden, maar niets is minder waar. Roses ligt in het noordelijke deel van de Costa Brava, wat begint bij de Franse grens. Een hele grote haven voor watersporters en een prachtig zandstrand ligt langs de boulevard.

Nog iets voorbij Roses ligt het mooie plaatsje Cadaques, veel witte huisjes gelegen tegen de bergwand en langs de zee en nog met inder toeristische invloeden.

Het waait inmiddels inmiddels stevig in de baai. Slechts enkele badgasten liggen in de zon, verscholen achter een goed verankert windscherm.

Een stralend blauwe lucht geeft een prachtig decor van de bergen in het achtergebleven en tegen de bergwand aangebouwde dorpjes. We gaan er vanmiddag en avond eens lekker tegenaan en lopen langs het strand en door de stadjes, waarvan Roses wel de grootste is. We sluiten de dag af in een typisch strandhotel waar een buffet wordt geserveerd met plaatselijke lekkernijen. Heerlijk.

Vrijdag regent het de gehele dag en is het weer helemaal omgeslagen zoals voorspelt. Tijd om de weblog eens bij te werken. Hopelijk zijn er nog wel lezers, anders is dat natuurlijk minder..
Morgen, zaterdag, gaan we naar de Languedoc voor de laatste dagen van deze vakantie. Nog even volhouden dus…😉

2 gedachten over “2019 Roses

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.