2022 Geldern

Na een aantal fietstochten langs het Pieterpad, rijden we nu naar Geldern. Voor ons nu de laatste stop voordat we weer naar huis gaan.

Het weer wordt steeds beter. De temperatuur ligt rond de 20 graden en de wind is nu voor het eerste sinds twee weken aanzienlijk minder..

In Geldern bezoeken we het stadje, daar is niet zoveel nieuwes over te vertellen. Zodra de winkels dicht zijn is de plaats stil en verlaten. Alleen enkele restaurants en kroegjes zijn nog open.

De twee dagen er na worden uit de lokale gids een aantal routes gefietst om het af te leren. Een route verloopt door het gebied ten westen van Geldern en loopt door tot in Nederland. We rijden weer door de Maasduinen, komen langs de tuinen van het kasteel in Arcen en langs allerlei weggetjes komen we toch weer bij knooppunt 25 uit op de grens naar Duitsland.

In Waldbeck staat nog een omvangrijk kasteel, wat tegenwoordig gebruikt wordt voor allerlei outdoor evenementen.

Het dorpje Lüllingen bestaat bijna geheel uit planten en boomkwekerijen. In de gehele omgeving zien we omvangrijke kwekerijen in kassen en in de openlucht. Ook worden hier veel asperges geteeld.

Ik sluit deze vakantie-fiets periode af met een oranje kunstwerk gemaakt door Lena Schröder, genaamd “Climax”.

Het kunstwerk is samengesteld uit Fahrradrahmen en Katzenaugen. Je vind het nabij een bankje in het bos op de grens tussen Nederland en Duitsland bij knooppunt 25. Lena heeft het ontworpen in samenwerking met een school voor binnenhuisarchitectuur en past in het kunstparcour FahrArt 2021..

Gelukkig kan je gewoon op het bankje zitten en er even koffie drinken… Voor nu weer bedankt voor het meereizen. Reactie zijn uiteraard welkom en graag weer tot een volgende keer.